Предмети на ниво на општински суд

  • Управување на моторно возило под дејство на опојни дроги или психотропни супстанци
  • Обвиненија поврзани со опојни дроги или психотропни супстанци
  • Сообраќајни прекршоци
  • Разбојничка кражба
  • Измама и проневера
  • Прекршоци